Sziasztok!
Gyerekkorom legnagyobb kedvence a palacsinta. Szegény anyu nyáron harminc fok felett is a tűzhely mellett állt és sütötte a palacsintákat. Akkoriban a klasszikus palacsintát tömtük magunkba fulladásig, de mindig is érdekelt, hogy milyen is az amit a amerikai filmekben esznek palacsinta néven.
Nem a klasszikus receptet követtem, mert nekem valahogy mindig gondjaim akadtak a tojásfehérjével, de így nagyon egyszerű, egy pár darabbal pedig nagyon hamar kész van az ember.
Hozzávalók (Kb. 14 darabhoz):
- negyed kg liszt
- 2 tojás
- egy csipet só
- 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- egy kiskanál sütőpor
- egy kevés olaj (bármilyen növényi olaj)
- egy kevés tej
- egy kevés szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
Minden összetevőt összeöntünk egy tálban majd az ásványvízzel addig hígítjuk míg egy kissé sűrűbb állagot nem kapunk.
A trükkje a sütésben van. Az első az olaj tökéletes mennyisége. Csak egy csepp kell, éppen hogy csak legyen valami a serpenyőben, mert ha túl sok odaég, ha kevés akkor leragad.
A másik amire figyelni kell, az a tészta mennyisége. Ez attól függ, hogy mekkorára akarod sütni, de az a fontos, hogy ne legyen túl vastagon, de a sütő alja se látszódjon át. Nem kell aggódni a sütőpor majd szép magasra felhozza sütés közben.
Ha kész vagy, sokféleképpen lehet tálalni, gyümölccsel esetleg vaníliafagyival, de én általában nutellával és tejszínhabbal eszem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése