2014. szeptember 11., csütörtök

Egy új élet

Sziasztok!

Fuhh! Az elmúlt hét maga volt a megtestesült fáradtság. Minden új körülöttem, a hétvégén beköltözhettem a saját szobámba és ma, az első szabadnapomon sikerült nagyjából rendet is vágnom benne, mert munka után csak annyi erőm volt, hogy a ruháimat végre kivegyem a bőröndből és eltegyem, de mindent szanaszét hagytam.

Nyolc napot dolgoztam eddig és sok mindenre rájöttem
1. I do it just for a money (nem tudom, pontosan így kell-e, de a lényeg, hogy csak a pénzért csinálom, mert amúgy nem embernek való munka ez... de kitartok, mert kell a pénz az egyetemre)
2. a hidratáció olyan luxus, ami nélkül itt nem lehet élni. Komolyan kikészült a bőröm, a hajam, de leginkább a sok vegyszer miatt a kezeim. Néha úgy reztem, hogy az ujjlenyomatomat is lemarta mar a vegyszer... Szoval itt tortent az egyik valtozas, mert otthon en nem igazan foglalkoztam hidratalassal, de itt elengedhetetlenne valt szamomra.

Sokban nem ter el az eddigitol az arcapolasi rutinom, csak egy szamomra negyon kedves, de eddig hanyagolt termekkel egeszult ki. Liza, ezer halam erte, most eletet mentett.


Az egész úgy néz ki, hogy este lemosom a sminkem a Lora sminklemosó kendőjével, amit otthonról hoztam magammal, úgyhogy hamarosan valami újnak kell utánanéznem, majd elmegyek zuhanyozni, így a maradék smink is lejön. Ha mégis marad valami, akkor azt az amúgy is következő Balea arclemosó zselével távolítom el. Ez amúgy is szárítja a bőrt, de nem szoktam vele törődni, otthon hamar visszaállt a rend, itt viszont kell egy kis segítség, amit az Avon Solution winter day hidratálókrémjével adok meg az arcomnak. Reggel mosakodás és a Balea arclemosó újra és jöhet a smink. 

A smink terén is vannak némi változások az otthonihoz kepést. A munkasminkem gyakorlatilag alig látszik, hogy smink, csak én tudom, hogy ez nagyon nem a bőröm és az arcom eredeti állapota.



 Mondanom sem kell, hogy semmi szükség sminkre, mondjuk lehet, hogy nem lenne tanácsos a vendégeket a smink nélküli arcommal riogatnom... Na, de lényeg, ami lényeg, kezdetnek a Miss Sporty So matt perfect stay alapozóját használom. Otthon vettem egyet pluszba és a régit a tesómnak adtam, mert olyan sok abban nem volt, viszont nem tudtam, kapok-e itt belőle. Aztán a borhibákra a Catrice Camoufalge korrektora következik (na, meg a szemem alatt éktelenkedő karikákra, mikor hajnalig beszélgetek a többiekkel facebookon), majd a Clinique púder a soros. Sosem használtam Clinique termékeket, ez most itteni újítás, de eddig iszonyatosan tetszik, nekem nagyon tevealt. Az arcomon ezen kívül csak egy kis kontúrt szoktam használni, azt is csak finoman, az Elizabeth Arden palettában található kontúrral. Ez is itteni újítás, és mielőtt bárki azzal támadna, hogy de jól megy nekem, mindkettőt ajándékba kaptam, ezt a palettát nem is újan, de nekem nagyon tetszik.
A szememre csak szempillaspirált használok, mégpedig a Maxfactor Clump Defy spirálját. Egyelőre ez is tesztüzemmódban van, de tetszik a végeredmény, mondjuk a Lora extra volumen spirálja valahogy jobban a szívemhez nőtt. A szemöldököm az utazás előtt vett Miss Sporty szemöldökceruza és a szokásos (újabb adag) essecne zselé tartja rendben.
Na, és van meg ott valami a képen... Ez is itteni beújítás, de a számon használt minden hidratálót (meg a labellot) is simán lesöpri. Tessék megkövezni, de igen ez, az, Vaseline. Tudom, otthon elég furcsa visszhangja van, nem is mer az ember venni, de itt ez teljesen elfogadott dolog és remekül hidratálja az ajkakat és a kiszáradt bőrfelületet.


Ezek után valahogy így nézek ki komásan, fáradtan, mikor minden porcikám előre könyörög, hogy ne kínozzam, de munkára készen. :D

Igazság szerint sokat gondolkodtam mostanában, hogy látom, a volt osztálytársaim milyen jól érzik magukat az új ismerősökkel, és nagyon tudom irigyelni őket. Tálán nem is érzik, de nekik most nagyon könnyű, nem kell mást tenniük, mint jól teljesíteni és szórakozni... én pedig néha nagyon egyedül érzem magam, pedig itt van a családom, de mikor arra gondolok, mennyi mindent hagytam ott... nos, akkor nem könnyű, de mindig erőt kapok attól, hogy tudom, miért csinálom.

Sokkal szívesebben járnék be reggel nyolckor órára, mint dolgozni, de most nekem itt a helyem... legalább is azt hiszem. Szeretem Angliát, és nem panaszkodom, mert egy fantasztikusan szép és érdekes helyen lehetek, ahol rengeteg kultúra megfér egymás mellett előítéletek és piszkálódások nélkül, és meg a nyelvi problémák sincsenek, mert mindenki másként beszel, így fel van készülve rá, hogy esetleg jobban/másként kell elmagyaráznia. Emberségből sokat tanultam itt az elmúlt idő alatt.

Na, nem húzom tovább az időt ilyen elmélkedésekkel (mondjuk mostanában szoktam... sokat...nagyon sokat ilyeneken agyalni).


További szép napot! :D

4 megjegyzés:

  1. nagyon örülök, hogy neked bevált ez az arckrém :) :) sajnos nekem nem vált be, nem volt elég a száraz bőrömre :S
    szép ez a smink, jól áll neked :)
    a munkához meg továbbra is kitartás!!!! megszokod majd tuti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, ez most az életemet mentette meg, meg a kezeimet is azzal szoktam kenni (de csak spórolósan, nehogy hamar elfogyjon). Kitartok, mert muszáj, aztán majd meglátjuk, mi lesz :D

      Törlés
  2. Szia Ivett,
    A vazelin nem hidratál, viszont megvéd. Ha széteszi a kezed a tisztítószer inkább shevajat kenj a nedves bőrödbe. A vazelint meg akkor használd, ha utcára mész és pl szél van. Itt egy cikk, ami helyére teszi a vazelint és egyben olcsó praktika a sminklemisó kendőre is, hátha szükség lesz még rá: http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/2014/02/problemas-bor-viszlat-1lepes.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom szepen! Nos, lehet, hogy a benne levo aloe vera van ram ilyen jo hatassal, de a lenyeg, hogy nekem bevallt ez a keszitmeny. :)

      Törlés